Sydänkannanotot

Tempauksen tarkoituksena on kannustaa ihmisiä edistämään yhdenvertaisuutta ja ottamaan kantaa vihapuhetta vastaan. Voit toteuttaa Sydänkannanotot-tempauksen melkein missä tahansa, kuten nuorisotalolla, koululla tai jossain paikallisessa tapahtumassa. Tempauksen järjestäminen ei vaadi paljon ennakkovalmisteluita ja siihen voivat ottaa osaa lapset ja aikuiset.

Tarvikkeet
• pahvia, paperia tai valmiiksi tulostettuja sydämiä (suomi, ruotsi, englanti pdf)
• sakset
• tusseja, maaleja tai kyniä
• sinitarraa, teippiä, nastoja tai narua valmiiden sydänten esillepanoa varten

Tempauksessa kerätään sydämiin vihapuheenvastaisia kannanottoja. Osallistujat voivat joko askarrella sydämet itse pahvista tai voit tulostaa ja leikata sydämet valmiiksi. Sydämiin osallistujat keksivät omia kannanottoja vihapuhetta vastaan.

ev_valk

Tempauksen järjestäjänä voit perehtyä vihapuheeseen etukäteen, jotta osaat ohjeistaa osallistujat aiheeseen. Perustietoa vihapuheesta löydät tästä materiaalipankista ja Ei vihapuheelle -liikkeen nettisivujen Kysymyksiä ja vastauksia -osiosta. Voit myös katsoa Euroopan neuvoston kampanjavideon ja pohtia aihetta videoon liitettyjen kysymysten avulla. Näin valmistaudut myös keskustelemaan osallistujien kanssa vihapuheesta ja mahdollisista epäasiallisista kannanotoista.

Valmiit sydänkannanotot voit asettaa esille seinälle tai muuhun näkyvään paikkaan (esimerkiksi koululle, kirjastoon tai nuorisotalolle). Mieti paikka niin, että kannanotot ovat mahdollisimman monen nähtävillä. Voit myös ottaa valokuvia sydämistä ja ladata niitä koulun, nuorisotalon tai järjestön nettisivuille tai sosiaalisen median palveluihin.

Tutustu_ja_ymmärrä RGB HATA INTE -sydän NO_H8 Ei vihapuheelle logo -Inarinsaameksi_ÄLÄ VIHAA -sydän