Taking action against hate!

** På svenska nedan **
** In English below **

Taking action against hate! Koulutus 16-26-vuotiaille nuorille Norjassa kesäkuussa

Haluaisitko ryhtyä toimimaan vihapuhetta vastaan? Hae mukaan pohjoismaiseen koulutukseen, jossa saat välineitä vastapuheen ja vaihtoehtoisten narratiivien tuottamiseen. Norjan Ei vihapuheelle -liikkeen kansallinen komitea kutsuu 16-26-vuotiaita nuoria osallistumaan pohjoismaiseen “Taking action against hate!” –koulutukseen. Koulutus vaihtoehtoisista ja vastanarratiiveista järjestetään 17.-20.6.2017 Norjan Stavangerissa. Koulutus järjestetään englanniksi ja siihen voi ilmoittautua verkkolomakkeella 30.4.2017 asti. Tarkempi kuvaus koulutuksesta löytyy alla olevasta englanninkielisessä hakukuulutuksesta sekä täältä.

Lisätietoa: Laura Heinonen, Allianssi ry (Suomen Ei vihapuheelle –liikkeen koordinaattori)

** In English below **

Nordisk utbildning ”Taking action against hate!” för 16-26 åriga ungdomar i juni

Skulle du vilja börja jobba emot hatprat? Välkommen att delta i en nordisk utbildning där du får verktyg för att skapa motprat och alternativa narrativ. Norges nationella kommitté för Nej till hatprat -rörelsen bjuder in 16–26-åriga ungdomar för att delta i en nordisk utbildning ”Taking action against hate!”. Utbildningen om alternativa och motnarrativ ordnas 17.–20.6.2017 i Stavanger, Norge. Utbildningen hålls på engelska och man kan anmäla sig via en nätblankett fram till 30.4.2017. En noggrannare beskrivning av utbildningen finns i engelska meddelandet nedan och bakom denna länk.

Mer information: Laura Heinonen, Allians rf
(Finlands nationella koordinator i Nej till hatprat -rörelsen)

Nordic training seminar on Counter and Alternative narratives for youth aged 16-26 in June

Do you think we need to take action against hate speech? Then you are invited to the Nordic training seminar on Counter and Alternative narratives. The No Hate Speech Movement National Campaign Committee in Norway calls for youth participants age 16-26 for  a Nordic training seminar on Counter and Alternative narratives from 17th to 20th of June at “Himmel og Hav conference center” in Stavanger, Norway.

The Norwegian Campaign Committee (Stopp hatprat) together with the No Hate Speech Movement is organising a 4 day Nordic youth training. The training will focus on taking action on hate speech through counter and alternative narratives based on the newly published Council of Europe manual ‘We CAN!’. The course will strengthen national campaigns in the Nordic countries; identify key issues of young people regarding hate speech and how to take action; and prepare selected youth delegates for the Nordic Hate Speech Conference.

The participants will develop skills and attitudes to counter hate speech and produce their own counter speech to be disseminated online and/or offline.  These may be in the form of campaigns, actions, videos, memes, texts, music, art, posters, infographics, interviews, documentaries, storytelling, etc. A delegation from the seminar will bring a youth message to the meeting of the Nordic Council of Ministers focusing on hate speech and gender perspectives.

Read more in the full call here.

Applications must be submitted by 30 April 2017 through the online form.

More information from Laura Heinonen, Allianssi
(The national coordinator of the Finnish No Hate Speech Movement)

 

0 Comments

Vastaa


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.