Kansainvälinen Ei vihapuheelle -perhe kokoontui Azerbaidžanissa

Ei vihapuheelle -liikkeen kansalliset kampanjat ja Euroopan laajuiset aktivistit kokoontuivat 1.–5.10. No Hate Speech Movement Forumiin. Tapahtuman isännöi Euroopan neuvoston ministerikomitean puheenjohtaja Azerbaidžan ja viisipäiväisessä konferenssissa 250 liikkeen toiminnassa mukana olevaa aktiivia jakoi kokemuksia ja ideoita liikkeen tulevaisuudelle.

Pandapukuun pukeutunut ihminen pitelee punaista sydäntä, jossa tejsti "Älä vihaa".
No Hate Panda

Ei vihapuheelle liike toimii nyt 40:ssä Euroopan neuvoston maassa ja liikkeen ideat ovat myös levinneet yli Euroopan rajojen, mistä osoituksena on Meksikossa vastikään alkanut eloisa kampanjointi. Vihapuheen vastaisuus on luonut rajat ylittävän yhteisön. Foorumissa toivottiin yhä useamman ihmisen, erityisesti vähemmistöihin kuuluvien, mukaan saamista verkostoon.

Pöytä, jolla erilaisia sydänkuvioisia promootiomateriaaleja. Pöydän ympärillä seisoo kolme ihmistä. Kauempana näkyy lisää esittelypöytiä ja ihmisiä.
Suomen ständi foorumissa

Merkittävänä Euroopan-laajuisen liikehdinnän tuloksena on yhteinen kampanjointi sen puolesta, että 22.7. tunnustettaisiin kansainvälisesti viharikosten uhrien muistopäiväksi. Päivä muistuttaa meitä kaikkia siitä, mihin äärimmäisyyksiin viety viha ja vihapuhe voivat johtaa, kuten Norjassa tapahtuneet iskut vuonna 2011 osoittivat.

Konferenssi herätti myös ajatuksia siitä, kenellä on mahdollisuus käyttää sananvapautta ja kenellä ei. Vihapuheen vastaisuudella pyrimme edistämään yhdenvertaista sananvapautta, mutta hyvin usein se kenellä on valtaa, päättää ja hiljentää toisen. Saatamme vahvistaa tätä valtarakennetta myös huomaamattamme, minkä vuoksi on tärkeä lisätä tietoisuutta vihapuheen ja sananvapauden välisestä suhteesta.

Suuri No Hate Speech Movement Forum -kyltti, jonka edessä seisoo neljä ihmistä.
Osa Suomen edustajista foorumissa.

Eri maiden kokemukset muistuttivat myös siitä, että meillä Suomessa on etuoikeutetun hyvät mahdollisuudet puuttua vihapuheeseen.

”Hate destroys, Love creates! Be the change!”

Sinulla on mahdollisuus tulla mukaan ja vaikuttaa.

Edla, Ei vihapuheelle -liikkeen aktivisti

0 Comments

Vastaa


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.