Sydämellistä liikehdintää pohjoisessa

Oulun seudulla sydämet ovat liikkuneet mukavasti pitkin kevättä ja kesää. Yhteistyössä Planin lapsen oikeuksien lähettiläiden kanssa tehtiin maaliskuussa koulu- ja nuorisotalovierailuja Siikajoelle. Siikajoen alueella toimii Ruukin vastaanottokeskus, joten alue on monikulttuurinen.

Oulu

Kesän lähestyessä aloitettiin yhteistyö Qstock-festivaalin järjestäjien sekä oheisohjelmasta vastaavien OAMK:n kulttuurialan opiskelijoiden kanssa. Flow- ja Ruisrock-festivaalien esimerkkien innoittamana päätimme toteuttaa hyväntuulisen, vihapuheen vastaisen Jätä jälkesi -seinän, johon festivaalivieraat saivat kirjoittaa ja piirtää positiivisia viestejä. Älä vihaa -sydäntatuointien piste saatiin Jätä jälkesi -seinän viereen Oulun Planin vapaaehtoisten teltan yhteyteen. Tatuointeja taiteiltiin toista tuhatta Qstockin perjantai- ja lauantaipäivinä 25.–26.7. Loppuunmyydyllä festivaalilla kävi n. 30 000 kävijää.

Oulu2

Vapaaehtoiset ahkeroivat ja taiteilivat tatuointeja vielä seuraavana viikonloppuna Oulussa Elojazz-festivaalilla. Sydämelliset kiitokset kaikille, jotka mahdollistavat ihmisoikeuksien, lasten oikeuksien ja toisia ihmisiä kunnioittavan kohtelun leviämisen täällä pohjoisessa. Ei käännetä selkää toisillemme, vaan yritetään muuttaa asenteitamme, askel kerrallaan.

0 Comments

Vastaa


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.