Älä vihaa – tubeta!

Ei vihapuheelle -liike oli mukana 16.8.2014 Hartwall-areenalla järjestetyssä TubeCon-tapahtumassa, johon kerääntyi tubettajia ja heidän fanejaan. Liike halusi olla mukana tapahtumassa lisäämässä tietoisuutta verkon vihapuheesta sekä rohkaisemassa ihmisiä miettimään omien kommenttiensa vaikutuksia.

tubecon1

Ei vihapuheelle -liikkeellä oli tapahtumassa oma ständi, jolla TubeConin kävijät saivat kirjoittaa positiivisia viestejä liitutauluseinälle sekä ottaa vihapuheenvastaisia kannanottokuvia liikkeen sydänten kanssa. Seinälle kirjoitettiin esimerkiksi seuraavia viestejä:

”Viha syntyy pelosta, pelko tietämättömyydestä.”
”Älä kiusaa.”
”Vlogaa, älä vihaa.”
”Hyväksy erilaisuus ihanana ominaisuutena, sillä olet sitten ihana itsesi.”

tubecon2

Tapahtumassa oli mukana myös muusikoita sekä YouTube-julkkiksia, jotka ottivat kantaa vihapuhetta vastaan. Esimerkiksi Musta Barbaari ja Robin osallistuivat.

tubecon3

robin

Liikkeellä oli myös oma puheenvuoro tapahtuman aikuisparkissa. Aktivistimme Milsa piti puheen Ei vihapuheelle -liikkeestä ja verkon vihapuheesta sekä muistutti bloggaajia ja tubettajia siitä, kuinka hienosti he jo toimivat sananvapauden puolesta.

Iloisen päivän päätteeksi mieleen jäi yhden TubeCon-kävijän kirjoitus liitutaululla: Älä vihaa – tubeta!

Christina, Ei vihapuheelle -liikkeen aktivisti

0 Comments

Vastaa


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.