Kesätapahtumat: Maailma Kylässä 25. – 26.5.2013

Ei vihapuheelle -liikkeen ensimmäinen katukampanjatapahtuma oli Maailma Kylässä -festivaalit Helsingissä 25.–26.5.2013. Telttamme oli Rautatientorilla ja ilahduttavan monet ihmiset löysivät luoksemme jo ensimmäisen kampanjaviikonlopun aikana. Pidimme myös pienen esittelyn liikkeestä Mahdollisuuksien Tori -teltan Taiga-lavalla.

Maailma kylässä -festivaalien ständiteltan sisältä: nainen tikkailla kiinnittämässä kylttiä kattoon. Toinen nainen istuu säkkituolilla ja katsoo ripustajaa. Teltan takaseinässä iso punainen sydän, jossa lukee valkoisella: "Älä vihaa".
Festariteltan pystytystä

Maailma Kylässä -festivaaleilla aloitimme myös vihapuheen vastaisten kannanottojen kuvaamisen. Kuka tahansa sai käydä kuvauttamansa oman kannarinsa kampanjasydäntemme kanssa. Valokuvia ja kannanottoja saatiin toista sataa ja kuvaamista on jatkettu eri tapahtumissa pitkin kesää.

Vaalea nainen pitelee punaista sydänkylttiä, johon on kirjoitettu mustalla tussilla: "Älä oleta - ymmärrä ja tutustu".
Älä oleta – ymmärrä ja tutustu

Rautatientorin teltalla käytiin myös pitkiä ja antoisia keskusteluja vihapuheesta, sen taustoista ja siihen puuttumisesta. Maailma Kylässä -festareiden lisäksi osallistuimme kesällä Provinssirockiin, Ruisrockiin ja Flow-festivaaleille. Lisäksi tapasimme ihmisiä ja keräsimme kannanottoja ainakin Helsingin Pride-viikolla ja muissa pienemmissä tapahtumissa. Kiitos kaikille, jotka ovat tulleet juttelemaan ja kertomaan vihan vastaisia viestejä!

Hattu- ja silmälasipäinen mies pitelee punaista sydänkylttiä, johon on kirjoitettu mustalla tussilla: "Viha rasittaa sydäntä".
Viha rasittaa sydäntä

´

 

0 Comments

Vastaa


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.